
Pam360, kullanıcıların çalışma süreçlerini yönetmek ve güvenliği sağlamak için tasarlanmış bir kimlik ve erişim yönetimi ürünüdür. Çalışma süreci açısından, Pam360 iki ana maddeye ayrılmaktadır: Kaynaklar (Resources) ve Anahtar (Key).
1- Kaynaklar (Resources): Kullanılacak cihazlar seçilmelidir.
2- Anahtar (Key): Eklenen kaynaklarda kullanılacak olan kullanıcı adı ve şifre eklenir ve bu cihazlar veya kişilerle paylaşılır.

Öncelikle, cihaz ekleme adımlarını inceleyelim. Cihaz ekleme işlemi için kullanabileceğimiz iki yöntem bulunmaktadır. Bunlar:
1- Manuel: Eklenmek istenen cihazı, “Kaynak Ekle” seçeneği ile eldeki bilgilere göre yapılandırabiliriz.
2- Discover Resources: AD entegrasyonu üzerinden kaynakları tanımlayabiliriz.

Manuel Cihaz ekleme
“Add Resource “ > “ Add Manually” seçeneği seçilecektir.
Manuel kaynak ekleme için aşağıdaki kategorileri ve bazı bilgileri doldurmanız gerekmektedir:

-Resource Name: Eklediğiniz kaynağın benzersiz bir adı olmalıdır.
-DNS Name/ Ip address: Kaynağınızı Dns veya IP adresi ile tanımlayabilirsiniz. Statik olmayan yapılar veya URL bağlantıları için DNS kullanılması daha doğru olacaktır.
- Resource Type: Eklenen cihazın türünü belirtin. Cihaz türü, kullanım açısından önemlidir ve bazı özelliklerin kullanılmasını etkileyebilir. Örneğin, “Windows” seçerseniz, belirli özellikleri kullanamayabilirsiniz. Kaynak türünü belirlemek için altı ana kategori vardır.



- Group Name: Eklediğiniz cihazları kullanım alanlarına göre gruplandırmak, bağlantı sağlama sürecinde kolaylık sağlar

-Resource URL: Eklediğiniz kaynak bir URL bağlantısı ise, bu sekme üzerinden yapılandırabilirsiniz. URL ile tanımlama yaparak tarayıcı üzerinden Pam360 kullanımını sağlayabilirsiniz. Pam360 Extensions ile birlikte URL bağlantısına giriş yapabilirsiniz
AD ile cihaz ekleme
AD entegrasyonu ile kaynak keşfi yöntemi aşağıdaki adımları içerir:
“Resources” > “Discover Resources” seçeneği ile giriş yapabilirsiniz.

Active Directory üzerinden seçmek istediğiniz cihaz türünü sol sekmeden seçebilirsiniz. Bir sonraki adımda ise etki alanı denetleyicisi tanımlanacaktır. Etki alanı denetleyicisi tanımlandıktan sonra, sunuculara erişim yetkisine sahip bir yetkili hesap tanımlanmalıdır.

Tanımlama işleminden sonra, Active Directory üzerinden eklemek
